Pagina wordt geladen ...
Vispas
Bestel hier online de vispas

Albert Smid wint, André Kluin Voorjaarskampioen!

De viswedstrijd van HSV Het Vette Baarsje was zaterdag jl. uitgezet aan de Krimsvaart. Op het deel wat bevist is was de verwachting hoog. Vaak worden er op alle delen van het parcours goede vangsten gedaan. Voor  alle deelnemers gaf dit veel hoop. Na het startsignaal waren de eerste vissen al snel gevangen. Jammer genoeg was dit op het hoge deel snel afgelopen het bleef bij enkele kleine visjes. Het deel met de lage nummers bleek wel goed te gaan. Op de nummer 1 stek, waar Albert Smid zijn techniek mocht uitvoeren, ging het heel erg goed. Soms werd de hengel zelfs van de steun getrokken door de grote brasems en zeelten die hij ving. Met 8150 gram wist hij de wedstrijd dan ook ruim te winnen. Op de stek nummer 4 was het ook goed vangen. Jacco Zoon wist naast zijn 4120 gram vis, ook nog 2 snoeken te vangen van rond de 80 cm welke natuurlijk niet mee telt in het gewicht, de tweede plek te bezetten. Bé Kleine is derde geworden met 3620 gram. Vierde Jan Benjamins 2510 gram en vijfde plaats voor Wander Rotmensen 2160 gram.

Het eind resultaat van de voorjaars competitie  is 1 André Kluin  met 15 punten. 2e Bé Kleine 17 punten. 3e Jacco Zoon 20 punten.

In het totaal gewicht won ook André Kluin met 31400 gram. Tweede plaats Jacco Zoon 29830 gram. Derde Bé Kleine 24730 gram.

HSV Het Vette Baarsje viste dinsdag jl. een wedstrijd aan het parcours van het LinthortsHomankanaal in Beilen. Eindelijk waren de weersomstandigheden voor het vissen goed  te noemen. De winterkleding kon in de auto blijven liggen. Het parcours wordt zeer regelmatig bevist. Zowel zaterdag als zondag was er al een wedstrijd  gevist. Beide dagen vielen de vangsten over het gehele parcours tehen met natuurlijk enkele uitschieters. Bij de loting had iedereen een verwachting dat het nu goed moest komen. Hogere temperaturen, na genoeg geen wind. Bij aanvang van de wedstrijd hadden de meeste vissers nog geen vis zien zwemmen in het water. Normaal zie je altijd wel een voorntje of bleitje springen, en dat geeft dan aan dat er vis gevangen kan worden. De wedstrijd vissers geven dan ook vaak aan dat de vis beweegt. Al heel snel bleek dat de vis ook op deze dag niet los was. Op enkele plekken waren de vangsten goed maar de buurman had dan vaak niets of heel weinig. Dat betekent dat de vis nog te veel in een school beweegt en zich niet verspreidt. De winnaar Freek Snippe wist toch nog 4750 gram vis te vangen. Een goede 2e plaats was voor Hans Jonker met 4050 gram. Bé Kleine wist de derde plaats in beslag te nemen met 3180 gram. Vierde  Jan benjamins  met 2820 gram de vijfde plaats was voor Chris Hooge met 2530 gram.