Pagina wordt geladen ...
Vispas
Bestel hier online de vispas

Gure omstandigheden deren Bé Kleine niet

 

Onder omstandigheden die meer deden denken aan de winter dan aan een ontluikend voorjaar stond voor afgelopen Zaterdag een viswedstrijd gepland tussen de meren vlakbij Giethoorn.  Een prachtig viswater waar vissers uit de verre omstreken neerstrijken om, met name met de feederhengel, te vissen op brasem. Vangsten van ruim boven de 10 kilogram tijdens  wedstrijden zijn hier geen uitzondering.

De  wind uit Noordoosten zorgde voor flinke golfslag en maakte het samen met de zeer dreigende luchten erg guur aan dit uitgestrekte water. Waar de meeste vissers vooraf al bang voor waren gebeurde: de vis was moeilijk te vangen als gevolg van de koude nachten. De golfslag maakte het erg lastig om de de aanbeten van de kleine vis op te merken. De vangst bestond uit kleine voorns met hier en daar een enkele winde, de brasem liet het geheel afweten.  B. Kleine wist het best met de lastige omstandigheden om te gaan en dit resulteerde dan in een knappe 1e plaats met 4.040 gram. G. Wolting  en W. Rotmensen  presteerde ook goed met respectievelijk een 2e (3.150 gram) en 3e (2.920 gram) plaats.

 

Dinsdag j.l. gingen de ouderen van HSV Het Vette Baarsje vissen bij de Ossesluis. Het bleek een hele moeilijke wedstrijd te worden. De wind trok soms tot storm aan, dat betekent dat het na genoeg niet mogelijk was om met een vaste stok te gaan vissen. Feeder hengels waren dan ook het beeld van het parcours. Een enkele visser koos voor de vaste stok maar dan met een lengte van 5 tot 7 meter. Al gauw bleek nadat het startsignaal was gegeven dat de stroming  ook een grote rol mee speelde. Precies op de goede stek gooien was voor enkele vissers na genoeg niet mogelijk. Toch werden op enkele stekken redelijk goed vis gevangen. Zo wist F. Snippe in vak A 5000 Gram vis te vangen waar hij dan ook eerste mee werd. De tweede plaats was voor E. Brals met 2890 gram. de derde plaats was voor J. Benjamins met 2220 gram . In Vak B wist P. de Haan de eer op te eisen met 4470 gram. Tweede H. Gruppen met 2690 gram. Derde J. Ballast 2420 gram.

 

Volgende week zaterdag vissen de Senioren aan de Hoogeveense vaart bij Rogat (boven het hek na de brug).  In de 50+ competitie wordt er komende dinsdag gevist  aan de Hoogeveense vaart bij Nijstad. Wanneer u ook mee wilt doen aan de viswedstrijden van Het Vette Baarsje dan bent u van harte welkom!