Pagina wordt geladen ...
Vispas
Bestel hier online de vispas

Vanaf 1 januari 2013 is de  nachtvispas komen te vervallen !! Iedereen die wil nachtvissen in de wateren in en rondom Hoogeveen is een Nachtvistoestemming nodig van Sportvisserij Nederland. De Nachtvistoestemming kan online worden aangevraagd via de website van Sportvisserij Nederland of federatie Oost-Nederland.  Indien er direct wordt betaald, kan men het formulier uitprinten en direct gaan vissen. Dit geldt ook voor de Derdehengeltoestemming. U ontvangt na aanvraag geen pasje, maar een hologram stikker die u achterop de Vispas moet plakken.

Met vriendelijke groeten

Controleurs


Nachtvistoestemming en Derdehengeltoestemming 2013


De Nachtvistoestemming is verplicht voor iedere VISpashouder die doorvist twee uur na zonsondergang.

Kosten:
De prijs van de Nachtvistoestemming is vastgesteld op €10,-. De Derde hengeltoestemming kost € 25,00

 

Beste karpervissers,

Na een winter met veel ellende voor ons en de karpers rijst natuurlijk wel de vraag ; wat nu?
Aangezien de vijvers in Hoogeveen een goed en mooi bestand aan karpers bezitten hebben de winterse omstandigheden behoorlijk hierop ingehakt.
Karpers met een leeftijd van goed 15 jaar oud hebben helaas het loodje gelegd
Het witvisbestand zal zich naar verwachting weer snel herstellen, maar met de karper ligt dat toch wat anders.
Uiteraard is er langdurig overleg gepleegd met de Karpercommissie en het water en visstandbeheer over de ontstane situatie.

Het volgende is er dan ook overlegd: de karpervissers die in Hoogeveen vissen kunnen hun vangstgegevens opsturen via de site van Het Vette Baarsje, na consolidatie van de gegevens zullen in het najaar een aantal vijvers uitgevist worden om zo een goed beeld te krijgen van het over gebleven bestand.
Per vijver en in overleg met de karpervissers zal dan tot een evt. uitzetting worden overgegaan, waarbij gekeken zal worden naar het opzetten van een zeer gevarieerd bestand aan karpersoorten.

tot zover,

vr. gr. Henk Derks

Commissie Water en Visstandbeheer