Pagina wordt geladen ...
Vispas
Bestel hier online de vispas

Vissen met ouderen.

Ik heb mijn doelen een beetje bijgestuurd. Vroeger heb ik veel met jeugd gevist en tegenwoordig zit ik met de doelgroep ouderen aan de waterkant. Natuurlijk ben ik ook nog wel bezig met de jeugd maar op een iets lager pitje dan vroeger. De doelgroep ouderen heeft vroeger veel gevist en kunnen door omstandigheden nu minder goed zelfstandig gaan vissen.

Treant Bilderdijklaan

Op maandag morgen vissen wij met een paar vrijwilligers bij Treant. De gemeente heeft in goed overleg met de recreatie  van Treant woonzorg  Bilderdijk, smederijen en de hengelsport een vissteiger aangelegd naast het mooie gebouw van Treant.  De doelgroep die er vist is vaak niet bij machte om alleen te gaan vissen. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de deelnemer aan het parcours, vissteiger, komt en zorgt dan dat er gevist kan worden. HSV Het Vette Baarsje heeft het vismateriaal aangeboden, dus alles lekker nieuw. Tijdens het vissen is het gezamenlijk aanwezig zijn van groot belang. Even lekker aan het water en dan ook nog vis vangen. Enkele vissers gaven aan dat ze vroeger altijd veel gevist hadden. Er komen dan vaak mooie verhalen na boven. Dus ook voor ons leuk om te doen. 

De Westerkim

Op woensdag vist de Westerkim met enkele ouderen aan het water voor de Westerkim. Ook hier zijn enkele vrijwilligers die zorgen dat de doelgroep aan hun trekken komt wat betreft het vissen. (Ik val hier alleen in wanneer ze mij nodig zijn.)Hier is het tellen van de vis heel erg belangrijk. Wie vangt de meeste vis. Gaat het alleen om te winnen. Nee ik was er een keer dat op een stek veel gevangen werd terwijl een paar stekken verder geen vis zin had om te eten. Spontaan kwam na voren, kom hier maar even zitten dan ga ik wel op jou stek, dus nee het samen doen is belangrijker.

Vissen bij Weidesteyn.

Tijdens de vrijdag ochtend zit ik bij een grotere groep. Dan wordt het hengeltje bij Weidesteyn uitgeworpen. 3 vissteigers waarvan ook 1 door het Vette Baarsje is geschonken, zijn dan bezet. Weidesteyn zit een grote doelgroep vissers. Niet alleen op vrijdag maar op meerdere dagen wordt hier gevist. Dus best de moeite waard om daar vissteigers te hebben.

Rond de klok van 9.45 uur gaan wij de deelnemers van de afdelingen halen. Elke afdeling heeft zijn eigen kwaliteiten van zorg. Enkele deelnemers komen uit zich zelf na het viswater, terwijl de andere in een rolstoel gehaald moet worden. Ook zijn er deelnemers die dagelijks de weg, tijd etc. een beetje vergeten zijn maar vissen ja dat wil ik nog wel, dus ook deze meneer mag mee. Zoals altijd proberen wij dat het materiaal klaar ligt. Dus hengel opgetuigd voertje klaar en vissen maar. Dat de personen er plezier in beleven hoef ik natuurlijk niet duidelijk te maken. Gezelligheid staat voorop.

Wil je ook eens een klein deel van je vrije tijd invullen door deel te nemen als vrijwilliger neem dan gerust contact op met mij. Ik weet dan wel te vertellen hoe je kunt mee gaan om een plezierige morgen of middag te hebben.

Be Kleine